Aanwezigheidsvergunning Kansspelautomaten

Als u in uw horecaonderneming speelautomaten wilt plaatsen, heeft u mogelijk 2 vergunningen nodig: een exploitatievergunning en een aanwezigheidsvergunning. Voor het exploiteren van een speelautomatenhal heeft u ook een vergunning nodig.

 

Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten

Er zijn 2 soorten speelautomaten: kansspelautomaten en behendigheidsautomaten. Voor het plaatsen van een kansspelautomaat in een horecaonderneming is een aanwezigheidsvergunning van de gemeente verplicht, voor een behendigheidsautomaat niet. Bij het toekennen van de aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten wordt onderscheid gemaakt tussen het plaatsen in hoog- en laagdrempelige horecaondernemingen. Voor iedere andere locatie of vestiging van uw horecaonderneming heeft u een aparte vergunning nodig.

 

Exploitatievergunning kansspelautomaten

Als u speelautomaten bedrijfsmatig wilt gebruiken of aan een ander in gebruik wilt geven, moet u een exploitatievergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit. Aan de vergunning zijn eisen verbonden over de inrichting van uw bedrijf en het gedrag van de aanvrager, beheerder en bedrijfsleider. Als vergunninghouder moet u jaarlijks de adressen van de horecalocaties waar u speelautomaten heeft opgesteld en het totaal aantal opgestelde automaten aan de Kansspelautoriteit sturen.