Horecaloket

Allergenen Cursus

Sinds 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht om informatie te kunnen verstrekken aan gasten over de aanwezigheid van de veertien verplichte voedselallergenen in onverpakte producten. Van de volgende veertien allergenen moet worden aangegeven of ze voorkomen in het product: glutenbevattende granen, melk, ei, soja, pinda, noten, sesamzaad, vis, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sulfiet en lupine. 

 

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) zal toezicht houden op naleving van de Allergenenwetgeving. De elementen die tijdens een controle een rol spelen zijn overzichten van producten, etiketten, afspraken in het bedrijf en het opdoen van kennis. Wie niet voldoet aan de wet, riskeert boetes die variëren van € 525 (voor kleine bedrijven) en € 1050 (voor grote bedrijven met meer dan 50 werknemers). 

 

Het is belangrijk dat ondernemers, leidinggevenden en medewerkers beschikken over kennis van allergenen en dat zij een training of instructie hebben gehad die is afgesteld op de eigen werkzaamheden. Met een Allergenen cursus kunnen u en uw medewerkers beschikken over de benodigde kennis van allergenen en hoe dit op de juiste manier in de praktijk toegepast kan worden. 

 

Bij onder meer de volgende opleidingsinstituten kunt u de Allergenen Cursus volgen:
 

 

Kijk op cursusprijsvergelijk om de Allergenen Cursus van verschillende opleiders te bekijken en te vergelijken.


Horecaloketten op de kaart

Loading map...

Loading