WarenwetIn de horeca moet u de regels voor voedselveiligheid naleven, dit is een verplichting vanuit de Warenwet. Als u eet- en drinkwaren in uw bedrijf bereidt moet u over een HACCP-plan beschikken of een goedgekeurde Hygiënecode volgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor cafés en restaurants, maar ook voor een sportkantines, buurthuizen of zorginstellingen.
Aan welke eisen moet ik voldoen?
Wie controleert de Warenwet? De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) controleert of u zich aan de regels voor voedselveiligheid en hygiëne houdt. Als dat niet het geval is, kunt u een waarschuwing of een boete krijgen. Bedrijven die binnen twee jaar 3 keer een boete hebben gekregen, komen in de categorie van 'notoire overtreders'. De NVWA kan bij deze overtreders zelfs overgaan tot sluiting van het bedrijf.
| Horecaloket zoekenVul de naam van uw gemeente in en vind het horecaloket bij u in de buurt. |